Fejlesztés

2022.07.06. 07:28

Megújítanák a Petőfi-szobrot Gyula belvárosában

Múlt heti ülésén a gyulai képviselő-testület határozott arról, hogy pályázatot nyújt be a városban található Petőfi szobor, illetve az alkotás környezetének felújítására a Petőfi 200 program kapcsán.

P. G.

Petőfi-szobor /Fotó: Imre György/

Az önkormányzat 3 millió 188 ezer forintos pályázat és a 318 ezer 816 forintos önerő mellett valósítaná meg a fejlesztést, amennyiben szakmai anyagukat kedvezően bírálja el a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma. Az értékes, egyedi bronzszobor állapotának megőrzése érdekében szobrászművész bevonásával történik az alkotás hibáinak kijavítása és a felület tisztítása. A területen kertészeti munkálatok is megvalósulnak a város központi helyén található szobor közelében.

Az önkormányzat korábban sikeres pályázatot nyújtott be, hogy a Törökzugi óvodában Ovi-Sport pálya épülhessen, amelynek során vállalta, hogy a szükséges 5,2 millió forint saját forrást is biztosítja a fejlesztéshez. Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány a közelmúltban ugyanakkor arról tájékoztatta a várost, hogy a szomszédos Ukrajnában zajló háború drasztikus áremelkedést okozott a beszállítói oldalon, amit a szervezet nem képes finanszírozni. Ezért a gyulai testület határozata értelmében további 800 ezer forintos, összesen 6 millió forintos forrást nyújt a fejlesztéshez.

A Napsugár Idősek Otthona és Gondozóházában meghibásodott a nővérhívó, amit javítással, karbantartással már nem lehetett helyrehozni, ezért elengedhetetlenné vált a rendszer teljes korszerűsítése, amihez a testület 1 millió 325 ezer forintos forrást biztosít. A 18 lakószoba mindegyikében megtalálható a nővérhívó, az mindenképpen szükséges a feladat ellátásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában