Tüköry-iskola

2022.07.06. 13:46

Még Torontóból is neveztek a körösladányi versenyre

Ünnepséggel, változatos műsorokkal egybekötve adtak át elismeréseket a Körösök Menti Levelezős Verseny díjazottjainak a körösladányi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban, a napokban. A megmérettetésen minden általános iskolai tanuló részt vehetett matematika, magyar nyelvtan, valamint angol nyelv tantárgyakból. A gyermekek számtalan könyvet, belépőt, és ajándéktárgyat is kaptak az oklevelek és trófeák mellé.

B.O.

Oravecz Eszter Ágnes intézményvezető köszöntötte a megjelenteket a díjátadón

A versenyt a Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola indította útjára, mely egy országos megmérettetés az általános iskolai tanulóknak. A cél a matematika, a magyar nyelvtan és az angol nyelv népszerűsítése, megszerettetése: a kompetenciák, a logikus gondolkodás fejlesztése, a tantárgyak fontosságának felismertetése, a diákok sikerélményhez juttatása, a felvételizők segítése, és a hagyományteremtés. 

– A példák összeállításánál az vezérelt minket, hogy az adott évfolyamon tanított tantárgyi ismeretek széles palettájának mindegyik eleme szerepeljen. A feladatok megoldásánál szükség van a versenyző diákok által végzett háttérmunkára, mivel nem kapnak kézhez minden ábrát, diagramot, táblázatot, információt, ezeket nekik kell elkészíteni, megszerkeszteni, utánajárni. Így is fejlesztve a kompetenciájukat – részletezte a megmérettetés céljait a szervezők részéről Solymosi Sándor tanító.

Hozzátette, a mostani megmérettetésre matematikából 298, magyar nyelvtanból 241 és angol nyelvből 223 nevezés érkezett 135 általános iskolából. Jelentkeztek gyermekek Szlovákiából, Felvidékről, Ukrajnából, Kárpátaljáról és még Kanadából, Torontóból is. Szép számban vettek részt Békés megyei diákok a megmérettetésen. A verseny levelezős fordulói alapján végül 139 tanuló jutott be a döntőbe.

A díjkiosztó részeként az iskola táncosainak csacsacsa és hip-hop koreográfiával tarkított előadását láthatták a megjelentek, de a Cuháré Citerazenekar táncháza is vidám hangulatot teremtett. 

Képek a versenyről ITT.

A következő verseny felhívását ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában