Elektromos targoncák

2022.07.01. 18:00

Napelemeket telepítettek, zöldült a vállalkozás Békéscsabán

Mintegy 260 millió forintos fejlesztést valósít meg a Penta Drink Minipol Kft. egy úgynevezett GINOP-os pályázat keretében – jelentette be pénteken a békéscsabai, Ipari úti telephelyen Balázs Zoltán, a cég tulajdonosa, ügyvezetője, valamint Nagy Miklós, a vállalat gazdasági vezetője, a pályázat projektmenedzsere.

L. B.

Balázs Zoltán és Nagy Miklós mutatta meg az egyik targoncát

Az ital-nagykereskedelemmel foglakozó, de kiskereskedelmi egységekkel is rendelkező kft. több mint harmincéves múltra tekint vissza. A cég négy telephellyel rendelkezik – Békéscsabán, Békésen, Szarvason és Törökszentmiklóson –, és összesen százhúsz alkalmazottnak ad munkát.

A beruházás érinti a kft. békéscsabai, Ipari úti, illetve szarvasi, Csabai úti telephelyét. A legjelentősebb eleme, hogy nyolc elektromos targoncát szereztek be – hatot Békéscsabára, kettőt Szarvasra –, ezzel kiváltva a gázüzemű rakodójárműveket, amelyek ráadásul nem is sajátok, hanem béreltek voltak. Hogy ezeket tölthessék, napelemparkot hoztak létre, amellyel a cég is zöldült, valamint a töltésre szolgáló részt ugyancsak kialakítottak.

A technológiai mellett infrastrukturális fejlesztéseket szintén megvalósítottak. Békéscsabán energetikailag korszerűsítették a portásfülkét, kicseréltek két ipari kaput, egy épület teteje vízzáró szigetelést kapott. Hasonló munkálatok zajlottak Szarvason is: rendbe tettek egy irodahelyiséget, szellőzőberendezést telepítettek, tetőt újítottak fel és ipari kaput cseréltek. 

Bizonyos munkálatok egyelőre hátra vannak. Ilyen az aszfaltozás, amelyre ősszel kerülhet sor mind a békéscsabai, mind a szarvasi telephelyen. Ennek köszönhetően biztonságosabban közlekedhetnek és rakodhatnak a targoncákkal. Emellett informatikai fejlesztést ugyancsak megvalósítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában