Testületi ülés

2022.07.02. 19:00

Tilos virágot szedni a szeghalmi parkokban

A közösségi együttélés szabályairól szóló önkormányzati rendeletet fogadott el nemrég tartott ülésén a képviselő-testület.

L. B.

Macsári József polgármester elmondta, nem a szankcionálás a cél. Hozott pár példát, miszerint vannak, akik építési törmeléket, használaton kívüli autót tárolnak közterületen – ők, ha a figyelmeztetést követően sem lépnek, akkor bírságot kaphatnak. Hozzátette, magánszemélyek esetében az összeg 10 és 200 ezer forint közötti lehet, és jelezte, hogy vállalkozások szintén büntethetők.

A helyi regulában többek között szerepel, miszerint rendben kell tartani az ingatlan előtti zöld területet az úttestig, a fű nem lehet magasabb 30 centiméternél. A parkokban a közlekedésre kijelölt utakon kell járni, virágot szedni pedig tilos. Közterületen lévő fára nem szabad hirdetést elhelyezni, illetve kóbor, gazdátlan kutyát és macskát sem szabad utcán etetni. A játszótéri eszközöket rendeltetésük szerint kell használni, csak 14 éven aluliak játszhatnak azokon, és ha a kicsi nem töltötte be a hatodik életévét, akkor kell, hogy legyen vele olyan, aki elmúlt 14 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában