Testületi ülés

2022.07.03. 11:00

Kevesebb betörés, több rongálás történt Szeghalmon

Elfogadta a képviselő-testület nemrég tartott ülésén a Szeghalmi Rendőrkapitányság előző évi tevékenységéről szóló beszámolót.

L. B.

Macsári József polgármester elmondta, Szeghalmon több mint 30 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, amíg 2020-ban 151-et, addig tavaly 104-et vettek nyilvántartásba – írta Czeglédi Lajos rendőr ezredes, kapitányságvezető az általa jegyzett tájékoztatóban. A közterületen elkövetett esetek száma pedig majdnem a felére esett vissza, 47-ről 27-re.

Nem történt a városban sem gyilkosság, sem rablás. Miközben mérséklődött a testi sértések és a garázdaságok száma, némileg nőtt a rongálásoké. Jelentősen visszaesett a lopások száma, 40-ről 16-ra, valamint a lakásbetöréseké, 15-ről négyre. 

Amíg 2020-ban 12, addig tavaly 13 személysérüléses közúti közlekedési balesetnél helyszíneltek Szeghalmon a rendőrök, közülük hat súlyos, öt könnyű sérüléssel végződött, halálos tragédia nem történt a város közigazgatási területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában