Karbantartás

2022.07.05. 07:00

Éjjeli vasútfelújításra kell számítani több megyei településnél is

Éjszakai vasúti karbantartásra kell számítani több Békés megyei vonalon is a következő napokban.

V. E.

Korábban Gyomaendrődön is voltak hasonló éjszakai munkálatok. /Archív-fotó: Bencsik Ádám/

 A Szeged–Békéscsaba és a Cegléd–Szeged vonalak egyes szakaszain és állomásain előre tervezett karbantartást végeznek a vasúti pályán az állapotfenntartás, valamint a menetrend szerinti közlekedés javítása érdekében – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság. Részletezték, a Szeged–Békéscsaba vonalon Gádoros és Orosháza között, illetve Orosháza állomáson július 5-től 8-ig éjszakánként 21-től 5-ig folynak majd munkálatok.

Továbbá a Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes vonalon július 4-től 9-ig, Kútvölgy és Orosháza között végeznek pályakarbantartást, ezért két vonat módosított menetrend szerint közlekedik majd. Az esti utolsó Mezőtúrról Mezőhegyesre tartó vonat menetideje Orosháza és Mezőhegyes között meghosszabbodik, míg a Mezőhegyesről Mezőtúrra induló első reggeli vonat Mezőhegyes és Orosháza között 13 perccel korábban közlekedik. A Szeged–Békéscsaba vonalon pedig július 4-től 9-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, szintén pályakarbantartási munkák miatt. Hódmezővásárhely és Orosháza között ezen időszakban pótlóbuszokkal kell utazni valamennyi vonat helyett.

A lakott területeken általában 10-20 percet tartózkodnak és okozhatnak zajt a karbantartást végző vasúti munkagépek. A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában