Diákmunka

2022.07.08. 09:00

Kilencven fiatal dolgozhat Sarkadon

Mintegy 90 fiatal dolgozhat központi diákmunkaprogram keretében az önkormányzat kötelékében – ismertette dr. Mokán István polgármester.

L. B.

A tanulók júliusban és augusztusban is két-két hétig ténykedhetnek napi 5 órában, segítve az intézményeknél zajló munkát, és mindezért nettó 50 ezer forintot vihetnek haza. 

A városvezető elmondta, hogy a diákok után a szociális hozzájárulási adót, valamint a munkához szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat költségét a város állja, ez nagyjából 1 millió forintos kiadást jelent az önkormányzat számára. Emellett a városnak meg is kell előlegezni a fiatalok fizetését, mivel azt csak utólag kapja meg az államtól.

A központi diákmunkaprogram több szempontból is fontos – emelte ki dr. Mokán István polgármester. Egyrészt jövedelemhez jutnak a tanulók, amivel segítik a családokat; másrészt munkatapasztalatot szereznek; harmadrészt pedig segítik az önkormányzati intézmények munkáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában