Gyulai Várszínház

2022.07.08. 14:24

Kezdődik a Shakespeare-fesztivál Gyulán

Hétfőn kezdődik a Gyulai Várszínházban a Shakespeare-fesztivál, ezúttal Shakespeare, kicsit másképp alcímmel.

P. G.

Illusztráció /shutterstock.com/

Idén izgalmas Shakespeare átiratokat és parafrázisokat hívtak meg a fesztiválra, és a színház két saját korábbi nagy sikerű bemutatóját is visszahozzák, a Rosencrantz és Guildestern halott és a Hamlear című koprodukciós előadásokat.

A Rómeó és Júlia a Veszprémi Petőfi Színház, a Temesvári Csíky Gergely Állami Magyar Színház és a Kabóca Bábszínház különleges, bábos változatában lesz látható. Az Ahogy tetszik táncszínházi továbbgondolását a GG Tánc Eger csoport adja elő Kulcsár Noémi rendezésében. A Miskolci Nemzeti Színház Lear halála című kétszereplős Enyedi Éva által készített, Keszég László által rendezett adaptációját láthatja a közönség a Kamarateremben, majd az Aradi Kamaraszínházzal négy évvel ezelőtt létrehozott, Tom Stoppard művéből készült Rosencrantz és Guildestern halott című előadást a Várszínpadon, Tapasztó Ernő rendezésében. A fesztivált a horvát Filip Krenus A Poor Player című, Shakespeare világát megidéző, angol nyelvű, magyarul feliratozott előadása és a tavalyi, a Bartók Kamaraszínházzal közösen létrehozott Győrey Zsolt – Schlachtovszky Csaba darabból készült Hamlear című előadás zárja, ismét a Várszínpadon, Őze Áron rendezésében, Nagy Ervinnel, Sipos Imrével, Vasvári Csabával a főbb szerepekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában