Honvédelem

2022.07.15. 10:36

Ízelítőt kaptak a katonai életből a Szanazugban táborozó diákok - galériával

Pénteken véget ér az idei második honvédelmi tábor Doboz-Szanazugban. A szünidei program célja a táborozók megismertetése a honvédelem ügyével, a Magyar Honvédség feladataival.

B. O.

Fotó: Bencsik Ádám

A fiatalabb korosztályt megszólító táborok szervezését a területvédelmi zászlóaljak végzik, Békés megyében a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj kapta a feladatot. A szünidei program célja a táborozók megismertetése a honvédelem ügyével, a Magyar Honvédség feladataival, illetve olyan tudás és szociális készségek (többek közt csoportkohéziók, csapatmunka, mások ösztönzése) megszerzése, melyek a mindennapi életben is hasznosak.

 

Lipták József alezredes, a zászlóalj parancsnoka kiemelte: a fiatalok olyan hasznos, mindennapi gyakorlattól eltérő ismeretekre tesznek szert – élményekbe ültetve, – amelyek kapcsolódnak a honvédelemhez, egyben a katonai pálya iránt is felkeltik az érdeklődést. – A programok pedig biztosítják a csoportokon belüli összetartozást és a hatékony együttműködést  – hangsúlyozta.

A mostani lovas tematikájú tábor főbb programelemei a lóápolás, a lovas ismeretek, és -hagyományok, illetve a hadtörténelem, valamint a helyismeret volt. De az elmúlt hét folyamán a jelentkezők a lovas sporton kívül részt vettek játékos akadálypálya versenyen, különféle szituációs feladatokban, és megismerkedtek az alapvető tájékozódási fogásokkal is. A tábor pedig mindezek szellemében egy lovasbemutatóval zárult.

A következő és egyben utolsó Békés megyei „kiképzés” augusztus második hetében Szeghalmon a Várhelyi táborban várja a fiatalokat, ahol majd tematikus, hagyományőrző programelemek kapnak főszerepet a hét során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában