Vetélkedő

2022.07.25. 10:49

Idén is tízpróbáztak Muronyban

Harmadik alkalommal szervezték meg idén a Muronyi Tízpróbát. Szegfű Gábor polgármester elmondta, a vetélkedőre négy-ötfős csapatok jelentkezhettek, a feltétel csupán a saját kerékpár és a kényelmes öltözet volt. A megmérettetésen induló tizenhárom csapat főként helyiekből állt, de Békéscsabáról, Mezőberényből is érkeztek résztvevők.

N. Sz.

Fotó: Szabó István

– A feladatok megoldása során a Jantyik-kápolnától a Hidasháti gazdaságig több mint öt kilométert tekertek le, tíz állomáshely és tizenhárom ügyességi feladat várt rájuk. A könyvtárban nyomozniuk, „szókirakózniuk” kellett, aztán jött a mandalakészítés különféle termésekből, majd a türelmet és koncentrációt kívánó magválogatás – sorolta Szegfű Gábor. 

Forrás: Szabó István

Hozzátette, a versenyzőknek játékos célbalövésben, tojásegyensúlyozásban is bizonyítaniuk kellett, sőt egyik társukat talicskán is tolhatták. Utasuk kezébe vizesedényt tettek, amiben minél több folyadékot kellett megtartani a célig. A tízpróbázók időre fűzték a madzagot, a kápolnánál pedig hagyományos népi játékokkal „zsonglőrködtek”. 

A polgármester kiemelte, a gyerekek és a felnőttek is helytálltak, jó hangulatban telt, estébe nyúlt a verseny. A vándorkupa idén a pénzügyes csapathoz került, a tavalyi győzteseket előzték meg. Az első három helyezett érmet, ajándékcsomagot is kapott, a póló pedig minden résztvevőnek járt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában