Éjszakai bevetés

2022.07.14. 14:45

Bátorságpróbát tartottak a mezőkovácsházi táborban

Gazdag tartalommal fűszerezte meg idei, és egyben huszadik táborát a városi könyvtár Mezőkovácsházán.

Cs. I.

Albertus László igazgató elmondta, 2022-ben jubiláltak, ez volt a 20. sikeres táboruk. Amikor meghirdették, két nap alatt betelt a létszám, negyven fiatal jelezte részvételi szándékát. Gyermekparadicsom várta őket a Babó majorban, ahol lehetett pancsolni, kreatív játszóházban alkotni, népi mesterségekkel ismerkedni.

– Igyekeztünk a helytörténeti ismeretanyagot is átadni a táborozóinknak, elhívtuk közénk Bíró Bertold könyvkötőt, a kunágotai helytörténészt, Gábor Lászlót is. Kirándulni voltunk Szarvason az állatparkban, és Szabadkígyóson. 

– A rendőrök közreműködésével éjszakai bátorságpróbát tartottunk. QR-kódos felfedező játéknak is részeseivé váltak – sorolta a főszervező, aki elárulta, szinte folyamatosan kínáltak a táborozóknak ismeretszerzést és élményeket.

A táborozókat meglátogatta a helyi egészségfejlesztési iroda. Megtanulták a gyerekek az újraélesztést, az egyéb, egészségügyi problémák kezelésének a praktikáit is a szakembertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában