Testületi ülés

2022.07.04. 14:57

Egy harmadik ipari terület épülhet Mezőberényben

A városi ipari területekről szóló közmeghallgatással kezdődött a mezőberényi képviselő-testület napokban tartott ülése.

P. G.

Siklósi István /Archív fotó/

Siklósi István polgármester elmondta, pályázati források segítségével két ipari terület korábban már elkészült, és mind a hét vállalkozási résznek van is már bérlője. Mint megtudtuk, a remények szerint valamennyi érintett hamarosan megkezdi beépíteni a területeket. Miután igény mutatkozik rá, az önkormányzat úgy tervezi, hogy újabb pályázati források segítségével egy harmadik ipari területet is létrehoz.

– Egyrészt újabb cégek, illetve vállalkozók érdeklődtek nálunk a lehetőségek iránt, másrészt városunknak is érdeke, hogy a munkaadók, a vállalkozások minél jobb körülmények között működhessenek – tette hozzá Siklósi István.

A testület elfogadta a 2022 és 2026 közötti időszakra vonatkozó helyi esélyegyenlőségi programot. A több mint 170 oldalas dokumentum helyzetelemzésből és intézkedésekből áll, amit a települési önkormányzat ötévente, ötéves időtartamra fogad el, illetve évente felülvizsgál. A program azért is nagyon fontos, mert az különböző pályázatok beadásához és elnyeréséhez is szükséges a megléte.

A grémium módosította az önkormányzat idei közbeszerzési tervét. A költségvetést is módosították, 8,9 milliárd forintra emelkedett a város bevételeinek és kiadásainak főösszege.

– Ez természetesen jól hangzik, de szem előtt kell tartanunk, hogy a büdzsében szerepel a 3,5 milliárdos szennyvíz-beruházás és több egyéb pályázat is – hangsúlyozta ennek kapcsán a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában