Helytörténeti játék

2022.07.06. 20:35

Békéscsaba múltjában kalandoztak a fiatalok

Helytörténeti, helyismereti játékokat hirdettek Csabai kalandozások néven, a díjakat szerdán adták át a csapatoknak.

L. B.

A városháza dísztermében adták át az okleveleket és a jutalmakat a díjazott gyermekeknek /Fotó: Bencsik Ádám/

Csabai kalandozások néven hirdetett helytörténeti, helyismereti játékot Berényi-Nagy Péter ötlete nyomán gyerekcsapatoknak az önkormányzat, a Békéscsabai Médiacentrum, valamint a városvédő és városszépítő egyesület. A díjakat szerdán adták át a városházán.

Az óvodásoknál jutalmazták a Kölcsey óvoda csapatait, akik játszóházba nyertek kalandozást. Az alsó tagozatosoknál díjazták a Savio két, illetve a Lencsési és az Erzsébethelyi Általános Iskola egy-egy egyletét, akik a Fővárosi Nagycirkuszba utazhatnak. A felsősöknél két különdíjat nyújtottak át: Aradszki Barbara könyvcsomagot kapott, az Esély iskola csapata pedig cukrászdába mehet.

A díjátadón Szarvas Péter polgármester fontosnak nevezte, hogy a fiatalok szerezzenek minél több ismeretet arról a városról, ahol élnek, és ezt a célt szolgálta a játék. Ugrai Gábor, a városvédők, városszépítők elnöke a városháza díszterméről osztott meg érdekességeket. A városi médiacég képviseletében Diós Zsolt megköszönte a gyerekeknek, hogy részt vettek a játékban, amelynek során tetten érhető volt a város fejlődése, hiszen sok feladvány beruházásokkal, a létrejött értékekkel volt kapcsolatos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában