Közgyűlés

2022.07.01. 21:00

A megyei önkormányzat segíti a nemzetiségeket

A német, a roma, a román és a szlovák megyei önkormányzat is beszámolt a megyei közgyűlés nemrég tartott ülésén előző évi tevékenységéről.

L. B.

Mucsi András, a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke kiemelte, hogy mindegyik nemzetiséggel együttműködik a megyeháza, de a települési szinten jelen lévő szerbekkel és lengyelekkel ugyancsak kapcsolatban vannak. Tolnai Péter tanácsnok szerint színvonalas munkát végeznek a nemzetiségek, akiket a kultúra mozgatóinak nevezett. Puju János arról szólt: a nemzetiségek a hagyományokból táplálkozva építik a jövőt.

Zalai Mihály elnök hangsúlyozta: remek üzenete van annak, hogy a társadalmi kapcsolatok bizottságának üléseit elviszik a nemzetiségekhez. Úgy véli, példát mutatnak, hogy egy anyaországnak miként kell együtt élnie a nemzetiségeivel. A megyei önkormányzattal sok beruházást valósítottak meg a nemzetiségek az intézmények fejlesztése érdekében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Aláhúzta: a nemzetiségeknek köszönhetően sokszínű Békés megye, amit meg kell őrizni. A nemzetiségek a Megyenap szervezésében ugyancsak partnerei a megyei önkormányzatnak, ahol széles közönség előtt mutatkozhatnak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában