Ellátás

2022.07.01. 13:39

A hőségriasztás napjain is megtelik az orosházi hajléktalanszálló

Az orosházi hajléktalanszálló lakóira kiemelten figyelnek a kánikula napjaiban: folyamatosan rendelkezésükre áll ásványvíz, tea, de gyakori fürdéssel, tusolással is hűthetik magukat.

Menedéket nyújtanak a kánikula elöl betérőknek

Forrás: Illusztráció: MW

Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ Hajléktalan Szállójának a munkatársai a harmadfokú hőségriasztásnak megfelelően fokozottan ügyelnek az ellátottak megfelelő folyadékpótlására, részükre folyamatosan rendelkezésre áll ásványvíz és citromos tea.

Az ellátottak figyelmét felhívják arra, hogy kerüljék a magas cukor- és alkoholtartalmú italok fogyasztását és a kánikulában világos színű, jól szellőző ruhaneműt viseljenek.

– A lakószobák és a közösségi helyiségek árnyékolása biztosított, mint ahogyan a gyakori fürdés és tusolás lehetősége is – tájékoztatott az intézmény igazgatója, Bogárné Kiss Ildikó.

A helyiségek szellőztetésére szintén nagy gondot fordítanak a munkatársak. A hőségriadó idején az ellátottak egészségi állapotának nyomon követésére kiemelten ügyelnek a dolgozók (gyakoribb vérnyomás- és vércukor-mérés, életmód tanácsokkal is).

A szálló kihasználtsága jelenleg is maximálisnak mondható, mindhárom ellátási területet érintően. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hajléktalan személyek a kánikulában is jellemzően az intézmény szolgáltatásait preferálják, nem észlelhető emiatt az ellátotti létszámban csökkenés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában