Hőségriadó

2022.06.29. 13:00

Vizet osztanak a járókelőknek Békéscsabán és Mezőhegyesen is

A legmelegebb, déli órákban szeretnének egy kis felfrissülést hozni a békéscsabai Szent István téren.

L. B.

Forrás: Szarvas Péter/Facebook

A harmadfokú hőségriasztás időszakában, a déli órákban vizet osztanak a járókelőknek a Szent István téren és a Jókai színház előtt – ismertette Szarvas Péter polgármester a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy a városháza és a teátrum előtt kihelyezett párakapuk ugyancsak segítik a felfrissülést a kánikulában.

Fotók: Bencsik Ádám

Az országos hőségriasztással kapcsolatos irányelvekhez igazodva Mezőhegyesen Pap István Tibor polgármester elrendelte, hogy hétfőtől csütörtökig végezzenek hűtött ásványvíz osztást az új piaci pavilonoknál.

A mezőhegyesiek a nagy forróságban hűsíthetik magukat az új piactérnél: hétfőtől csütörtökig terjedő időszakban, 8:00 és 16:00 óra között osztanak hűtött ásványvizet a pavilonoknál.

A hőterheléses napokon jó eső érzés egy párakapu alatt áthaladni (az ÁMK mögötti vízvételi pontnál erre is van módjuk a városlakóknak). Egyéb, önkormányzati irányelveketet is meghatároztak a forróság idejére. Nyitva tartási időben szóba került pihenő, hűsölő helyként több épület - a polgármesteri hivatal és az ÁMK épülete lett kijelölve - olvasható a város közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában