Választás után

2022.06.20. 13:46

Tát Margit: fontos, hogy a méhkerékiek közössége tovább erősödjön

– A méhkerékiek megmutatták azt, hogy tudják, mit szeretnének, illetve, hogy mi szolgálja a település érdekeit; azt, hogy mi a céljuk – így értékelte vasárnapi választási győzelmét Tát Margit, aki folytathatja a munkát a polgármesteri székben.

Mint megírtuk, a Fidesz-KDNP színeiben induló Tát Margit nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Méhkeréken. A jogosultak több mint 67 százaléka járult az urnák elé. Tát Margit 805 voksot szerzett, azaz az érvényes szavazatok 68,57 százalékát zsebelte be, a két független jelölt, Gherman Sámuel és Gherasim Dániel pedig 349 és 20 voksot kapott – ismertette a helyi választási irodát vezető Major Ágnes jegyző.

Tát Margit az érvényes voksok több mint 68 százalékát szerezte meg

Eddig is Tát Margit vezette a települést, ám azt követően, hogy jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre ítélték költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt, februárban lemondott tisztségéről. Az elmúlt hónapokban ezért Goron Zsolt alpolgármester vitte a mindennapi ügyeket.

– Az elmúlt időszakban a települést sorozatos, belsőleg indukált külső támadások érték – fogalmazott az újraválasztott polgármester. Tát Margit hozzátette, sokan fontosnak tartották, hogy véleményt nyilvánítsanak erről, az egész Méhkeréket lejárató kampányról, ennek köszönhető, hogy egy időközi választáshoz képest magas, 67 százalék feletti volt a részvételi arány. Bár összességében szerinte nyugodt volt a közhangulat a voksolás előtt, egy-két eset azért borzolta a kedélyeket.

– A méhkerékiek megmutatták azt, hogy tudják, mit szeretnének, illetve, hogy mi szolgálja a település érdekeit; azt, hogy mi a céljuk. Megmutatták: elegük van abból, hogy alulinformáltnak nézik őket; abból, hogy mások akarják nekik megmondani, hogy számukra mi a jó. Megmutatták azt, hogy nem hajlandók politikai játszmákban részt venni – folytatta.

 

Tát Margit emlékeztetett: 18 éve dolgozik Méhkerékért, ebből 12 éve polgármesterként. Az, hogy 68 százalékkal nyerte az időközi választást, szerinte azt jelzi, hogy látható a közös munkának az eredménye, és hogy mindez a falu számára is fontos és értéket jelent.

Hangsúlyozta: ugyanakkora alázattal és elkötelezettséggel dolgozik majd, mint eddig, és az eredmény még több erőt és hitet ad számára a folytatáshoz, ahhoz, hogy még többet tegyen Méhkerék fejlődéséért. Kiemelte: fontosak a beruházások, azaz az infrastruktúra és a szolgáltatások fejlesztése, hogy tovább javítsák a helyiek életminőségét, de még ennél is lényegesebb, hogy a méhkerékiek közösségként is tovább erősödhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában