Hőségriasztás

2022.06.28. 17:41

Párakapukkal, szökőkutakkal enyhítik a meleget Békésben

A hőségriadóban párakapukat állítottak fel, illetve pihenési lehetőséget biztosítanak a légkondicionált épületekben.

MTI

Fotó: Bencsik Ádám

A megye több településén (Orosházán, Sarkadon, Szarvason, Békésen, Gyulán) főként párakapuk és szökőkutak működtetésével, valamint locsolással igyekeznek enyhíteni a meleget. Gyulán szintén ellenőrizték, hogy működnek-e a csobogók és ivókutak; Békésen vízosztást is szervez az önkormányzat. Orosházán az utakat és járdákat javító Városüzemeltetési Zrt. dolgozóinak több pihenőidő és folyadékpótlás jár.

Békéscsabán dr. Bacsa Vendel jegyző felhívta az önkormányzati intézmények vezetőinek figyelmét, hogy a mintegy 1300 önkormányzati dolgozónak a hűtött irodahelyiséget vagy  védőfelszerelést és védőitalt, illetve munkavégzés közben a szüneteket biztosítani kell. Emellett a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) és a Békés Megyei Könyvtár vezetőjét külön megkérte, biztosítsanak pihenési lehetőséget a légkondicionált aulákban a hőség elől betérők számára. Párakapukat is felállítottak, továbbá megkezdték a vízosztást - mondta az MTI-nek Nagy Ferenc alpolgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában