Ingatlanfelújítás

2022.06.09. 10:16

Pályázati forrást nyert a mezőkovácsházi önkormányzat

Jelentős TOP Plusz-os támogatásból újíthatnak fel ingatlant Mezőkovácsházán.

Cs. I.

Erdős Norbert

Erdős Norbert országgyűlési képviselő közbenjárásával érkezett támogatásnak köszönhetően bruttó 86,9 millió forintból megtörténik egy sokak által használt, de elhanyagolt, korszerűtlen önkormányzati épület energetikai felújítása.

Az önkormányzat elkötelezett a környezettudatosság, a megújuló energiahasználat iránt. Ezért pályázott a rossz állapotú közszolgáltató épületének a felújítására. A most elnyert összegből tervezik az épület homlokzatának és födémszerkezetének a hőszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, 9,20 kW-os napelemes rendszer telepítését, a meglévő korszerűtlen gázkonvektoros fűtési rendszer elbontását, majd központi fűtésrendszer, valamint hőleadó radiátorok telepítését. Az akadálymentes közlekedést külső rámpa építésével oldják meg. Kialakítanak mozgáskorlátozott mosdót. A megújult épület haszonélvezője lesz a falugazdász, a tanoda, az EFI-iroda, a víziközmű iroda, valamint a település önkormányzata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában