Támogatás

2022.06.24. 12:59

Orvosoknak szóló ösztöndíjprogramot jelentettek be Orosházán

Dr. Duray Gergő kórházigazgató és Dávid Zoltán polgármester sajtótájékoztatón jelentette be pénteken, hogy a képviselő-testület arról döntött, anyagilag is támogatja azt a javaslatot, hogy az egészségügyi intézmény humánerőforrásainak a javítása érdekében ösztöndíj programmal segítse, megtartsa a már ott dolgozó, vagy az odaérkező orvostanhallgatókat, a rezidenseket, a fiatal szakorvosokat.

Cs. I.

Dávid Zoltán, dr. Duray Gergő a sajtótájékotatón

Fotó: Csete Ilona

Dávid Zoltán kiemelte, az állami fenntartású kórházat mindig is magáénak érezte a város, éves szinten támogatta 20 millió forinttal és máig támogatja. A biztonságos betegellátás a cél ezzel az új, ösztönző pályázati programmal.

– A gyakorlatot teljesítő 5. és 6. éves orvostanhallgatóknak szól az egyik segítségnyújtás. A kórházunkba érkező, dolgozó rezidenseknek pályázat útján kívánjuk az önkormányzat által biztosított keretösszegekből biztosítani a támogatásokat. Indokoltnak látjuk megszólítani az Orosháza leendő orvosaiért elnevezésű támogatás keretében az orvosi képzésben tanulókat. Orosházi pályakezdésüket havi 50 ezer forinttal segítenénk. A másik pályázati felhívásunk, az Orosháza fiatal orvosaiért című ösztöndíj, a diplomás pályakezdő fiatalok elhelyezkedését segítené. Ez egyszeri, 400 ezer forint. A pályázatok heteken belül megjelennek – tudatta a részleteket a kórház igazgatója. A támogatási keretösszeg az 5. és 6. éveseknél 3 főt, a rezidenseknél 5 főt tud támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában