Erasmus+

2022.06.26. 13:35

Olasz éttermekben töltik gyakorlatukat az orosházi diákok

Huszonhét vendéglátós tanuló utazott az olaszországi Vasto városába 1 hónapos szakmai gyakorlatra az Erasmus+ projekt keretein belül.

Cs. I.

Fotók: BMH

A Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola csoportja vegyes összetételű, kilencedikes tanulók éppen úgy helyet kaptak benne, mint a frissen végzett diákok – tudtuk meg Lenkei Diána igazgatóhelyettestől és Gyenge Edittől. Ők készítik el évről évre a pályázatokat és kísérik a fiatalokat.

Olasz éttermekben, pizzériákban, bárokban dolgoznak a tanulók. Megismerik a helyi szokásokat, az alapanyagokat. Számukra eddig ismeretlen hozzávalókkal dolgoznak. Egyre bátrabban kóstolják meg a frissen, tengerből fogott halakat, kagylókat, polipot. Van akinek ízlik, van aki még barátkozik az új ízvilággal.

Közben van lehetőségük a fiataloknak a szórakozásra: a tenger nyújtotta kikapcsolódásra és nem utolsó sorban az angol nyelv gyakorlására és az olasz nyelv megismerésére.

Szecskó Olga az első munkával töltött nap után úgy fogalmazott, mosolygós és aranyos volt mindenki a magyarokkal, akik feltalálják magukat az új környezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában