Közösségépítés

2022.06.23. 17:00

Napi nyolc busznyi vendég érkezik Gyulára

Megérkezett a Közösségépítő Kultúránk Programsorozat Gyulára is. A Nemzeti Művelődési Intézet 2020-ban indította el a kezdeményezést. Az esemény célja, hogy a résztvevők megismerjék a közművelődés kultúraközvetítő, közösségépítő szerepét és az előadó-művészeti tevékenységek kulturális, közösségmegtartó erejét.

P. G.

2022-ben már négy helyszínen, Kápolnásnyék, Kiscsősz és Lakitelek mellett Gyulán is várják a közművelődési intézmények, színterek és fenntartóik munkatársait, a művelődő közösségek és amatőr művészeti csoportok vezetőit és tagjait.

A gyulai program keretében tíz napon keresztül napi nyolc busznyi vendég érkezik az ország minden pontjáról. A Nemzeti Művelődési Intézet társszervező partnere itt az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum. 

Összesen 3200 közművelődési szakember és aktív közösségi tag ismerheti meg a gyulai várat, az Almásy-kastélyt és Gyula egyéb fő nevezetességeit, de megtekinthetik az aktív sétaprogram mellett a Viharsarok Táncszínház rendhagyó történelemóráját is. A sorozat múlt vasárnap kezdődött a fürdővárosban, és ezen a héten is folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában