Koszorúzás

2022.06.16. 15:36

Nagy Imrére emlékeztek Békéscsabán

Koszorút helyezett el a megyeszékhelyen található Nagy Imre szobornál csütörtökön délelőtt a Nagy Imre Társaság békéscsabai csoportja.

B. O.

Gyertyát gyújtottak és koszorúztak a csabai emlékműnél /Fotó: Bencsik Ádám/

Az eseménnyel, melyen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is részt vett, az egykori miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének hatvannegyedik, valamint újratemetésük harmincharmadik évfordulójára emlékeztek a megjelentek.

A köszöntők és a himnusz elhangzása után emlékező beszédet mondott Komáromi István az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium címzetes igazgatója, majd Petri György: Nagy Imréről című versét Kovács Ildikó, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Technikum és Szakképző Iskola tanulója szavalta el. Zárásként egy népdalcsokrot adott elő az idei évben Csabagyöngye Közösségi Díjat kiérdemelt békéscsabai Nefelejcs Népdalkör, melyet Bukvai Istvánné vezetett.

Fotó: Busi Ottó

Az esemény végén, tisztelegve az egykori miniszterelnök és mártírtársai emléke előtt, koszorúkat, virágokat helyzetek el az emlékműnél és gyertyát gyújtottak az emlékezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában