Felújítás

2022.06.23. 09:35

Modernizálják a művelődési házat Békéssámsonban

Annus István polgármester több olyan tárgyi beszerzésről számolt be az utóbbi időszakban, amely a település mindennapi és közösségi életében, a munkában, a rendezvények színvonalas lebonyolításában fontos szerepet játszik.

Cs. I.

Dolgoznak az asztalosok, a festők a művelődési házban.

Fotó: Csete Ilona

Tavaly vásároltak több száz mély- és lapostányért, sültes-, leveses tálakat, két új hűtőt. Ezek mindegyike egy fejlesztési koncepció részét képezik: mégpedig színvonalas, egységes tárgyi (evő) eszközök biztosítása a lakosok, szervezetek számára, akik kibérlik az önkormányzati épületeket egy civil vagy családi rendezvényre­. 

A művelődési ház felújítása folyamatosan zajlik, több pályázati forrás bevonásával épül, szépül. A település központi helyén lévő, nagyon régi épület energetikai korszerűsítésével, a belső terek modernizálásával már nem lehetett tovább várni. 

Annus Istvánnal jártunk a minap a helyszínen, ahol asztalosok és festők dolgoztak. Jól látszik, hogy a külső nyílászárók kicserélésével már szebbik arcát mutatja az épület. A színházterem aljzatát­ kiszintezték, a világítás­, a fűtés korszerűsítése is napirenden van, ahogy a szabványos, mozgáskorlátozott, új mosdó mellett a régi vizesblokk helyiségeinek a felújítását szintén tervezik megoldani. Az udvari részre ugyancsak megvannak már az elképzelések. 
A helyszíni szemle közben az egyik teremben székek sokaságát fedeztük fel. 

– A Magyar Falu Program nyertes közösségszervező eszközpályázatán 200 széket vásároltunk, amely az előző évben beszerzett 150 darabbal együtt talán elég lesz a felújított művelődési házunkban tartandó rendezvényekhez, a vendégfogadáshoz – tette hozzá bizakodva a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában