Lencsési lakótelep

2022.06.23. 16:10

Megoldást javasolnak több csabai közlekedési problémára

Alföldi Károly szerint csúcsidőben lehetetlen a Lidl parkolójából a belváros felé kanyarodni.

L. B.

Alföldi Károly és Herczeg Tamás tartott sajtótájékoztatót.

Fotó: Bencsik Ádám

Számos, a Lencsési lakótelepet és környékét érintő közlekedési problémát vetett fel, illetve azokra megoldást is javasolt Alföldi Károly, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje, aki csütörtökön a Corvin utcában tartott sajtótájékoztatót Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel.

Alföldi Károly elmondta, hogy a lakótelep közlekedési infrastruktúrája a 70-es években alakult ki, és azon jelentős változás az elmúlt évtizedekben nem történt. Pedig azóta megnőtt a lakók és az autók száma is a területen és annak környékén, például a Keleti-kertekben és a Kastélyszőlőkben élők is a Lencsési úton keresztül közlekednek.

Hangsúlyozta: problémásak a Lidlnél, a töltőállomásnál és a kis Tescónál lévő csomópontok, a parkolókból csúcsidőben szinte lehetetlen balra kifordulni. Szerinte ezeket a kereszteződéseket meg kell vizsgálni, és érdemes lenne a Lidlnél és az Ábrahámffy utcánál a balra kihajtást megtiltani.

Felvetette, hogy a Lencsési úti jelzőlámpás kereszteződésnél többször torlódás alakul ki. Szerinte ajánlott lenne kanyarodó sávokat kialakítani az egyes csomópontokban, megemlítette ennek kapcsán a Körte sor és a Gyulai út kereszteződését, ahol a Körte sorról nagy forgalomban esélytelen a Gyulai útra balra kanyarodni.

Mivel a rendőrségnél a Bánszkiról nem lehet balra, a Dózsa György útra kanyarodni, sokan a Felső-Körös soron és a Kastély utcán át közlekednek a Lencsési lakótelep irányába. Szerinte ezek az utcák nem alkalmasak a kétirányú közlekedésre, a lakókkal egyeztetve tanácsos lenne egyirányúsítani.

Hangsúlyozta, hogy a problémák nagy része táblák kihelyezésével, tehát kevés pénzből is megoldható lenne lakossági és szakmai egyeztetést követően, és mindezzel modernebbé tehetnék a közlekedést a Lencsési lakótelepen és környékén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában