NAK

2022.06.27. 14:57

Megkezdődött a Szakmakóstoló Kétegyházán

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága az idei évben negyedik alkalommal rendezi meg hétfőtől a „Szakmakóstoló” nyári pályaorientációs hetet, melynek az Alföldi Agrárszakképzési Centrum kétegyházi mezőgazdasági technikuma, szakképző iskolája ad otthont.

Ny. L.

Gyarmathy Zsolt György, Plenter Zsuzsanna és Kozsuch Kornél

A program keretében húsz, felső tagozatos általános iskolás ismerkedhet meg a gazdaszakma állattenyésztő és növénytermesztő irányainak alapjaival. Kozsuch Kornél, a megyei agrárkamara elnöke a hétfői megnyitón elmondta, a pályaorientációs hét alkalmával a résztvevő diákoknak lehetőségük nyílik az iskolában folyó oktatás, valamint a tangazdaságban zajló munkavégzés megismerésére.

– Szakmai bemutatókon, programokon keresztül szeretnénk a tanulók érdeklődését felkelteni az agrárium iránt – hangsúlyozta a NAK megyei elnöke. – Ezzel is hozzájárulva, hogy az iskola- és a szakmaválasztás tudatos döntés legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában