Telekgerendás / Pusztaföldvár

2022.06.27. 10:44

Már keresik a dolgozókat a FirstFarms Hungary Kft. új telephelyeire

A FirstFarms Hungary Kft. 2000 férőhelyes telephelyet létesít kocáknak Telekgerendáson, illetve malacnevelő és karantén istállót Pusztaföldváron. Lakossági fórumokon is kaphatnak tájékoztatást az orosházi és a békéscsabai járás településeinek lakosai a közel 8,5 milliárd forintos beruházás megvalósulása után elérhető munka-, és partnerségi lehetőségekről.

Cs. I.

Fotó: Csete Ilona

Az első találkozót Telekgerendáson tartották a napokban. A lakosság felvetéseire Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft. ügyvezetője és Ránkli Ferenc polgármester adott válaszokat. Helyből és a közeli településekről is érkeztek érdeklődők. A kérdések többsége a pályázható pozíciókra, munkarendre, járványvédelemre és az elérhető bérekre irányultak.

– A FirstFarms Hungary Kft. 20 éve működik Magyarországon, korábban Dan-Farm néven volt ismert. Jelenleg 42 munkavállalót foglalkoztatunk Gádoroson és Orosházán, ám az új telepek indulásával további 25-30 új munkahelyet teremtünk. A munkavállalók kiválasztása folyamatosan történik 2022 őszétől 2023 júniusig bezárólag, orosházi és gádorosi betanulási időszakkal. 

– Fontosnak tartjuk, hogy a jövőbeni működésünk helyi munkavállalókkal, helyi partnercégekkel és a telephelyekhez közeli települések vezetőségével szorosan együttműködve, egymást támogatva valósuljon meg. Bízunk benne, hogy a lakossági fórumokon keresztül minél több lakoshoz eljuttathatjuk ezt az információt – mondta el Sarusi-Kis Tamás, majd hozzátette, hogy az idei évben több településen is megjelennek lakossági fórumok keretében, és szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre.

Kosznáné dr. Pula Ilona jegyző, Ránkli Ferenc polgármester, Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában