Galériával

2022.06.08. 20:00

Köszönetet mondtak a pedagógusoknak Békéscsabán

Pedagógusnap alkalmából szervezett az önkormányzat szerdán gyermekek fellépésével tarkított ünnepséget a Csabagyöngye Központban. Kitüntetéseket adtak át, köszöntötték azokat, akik országos díjakat érdemeltek ki, valamint elköszöntek az elmúlt években nyugdíjba vonult vagy idén vonuló óvónőktől, tanítóktól és tanároktól.

L. B.

/Fotó: Bencsik Ádám/

Szarvas Péter polgármester beszédében hangsúlyozta: a pedagógusok a legnehezebb, ugyanakkor legszebb hivatást gyakorolják, példát adnak a következő nemzedék számára. Azt, hogy szívvel-lélekkel, magas színvonalon és eredményesen dolgoznak, az jelzi, hogy megyei és országos versenyeken rendre sikeresen szerepelnek a diákok. Elmondta: a pedagógusi pálya sokat kér az embertől, de sokat is. Egy pedagógus számára az az igazi elismerés, ha látja, hogy tanítványai sikeresek, hogy megállják a helyüket, ki tudnak teljesedni az élet bármely területén.

A városi közgyűlés döntése nyomán Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntetést érdemelt ki és vehetett át a rendezvényen Árendás Istvánné, az Erzsébethelyi Általános Iskola igazgatóhelyettese, valamint Szilágyi László, a Közgé, a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium magyar szakos mesterpedagógusa.

Árendás Istvánné esetében a hűséget emelték ki: hivatásához, intézményéhez – ahol a gyakorlatot is töltötte és ahol 40 éve dolgozik –, szeretett sportágához, a kézilabdához. Tizenhat éven át volt a sportosztály osztályfőnöke, két évtizede igazgatóhelyettes. Sokakkal szerettette meg a sportot, főleg a kézilabdát az elmúlt időszakban.

Szilágyi László 1981-ben kezdett tanítani az akkor 4-8. általános iskolában, majd a Zwack József középiskolában dolgozott, jelenleg a Közgében neveli a fiatalokat. Kreatív, precíz, őszinte, kedves embernek ismerik tanulói és kollégái egyaránt. Tanítványai megalapozott tudással kerülnek ki kezei közül, a diákok a versenyeken is rendszeresen eredményesen szerepelnek.

Az eseményen köszöntötték azokat is, akik a napokban a fővárosban országos elismeréssel gazdagodtak. 

Szegfű Ferencné, a Hajnal-Lenkey-Jázmin Utcai Általános Művelődési Központ igazgatója Brunszvik Teréz-díjban; Kőrösi Tibor, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa Trefort Ágoston-díjban; Csepregi András, a Békés Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató-helyettese Apáczai Csere János-díjban; Farkasné Kurucsó Júlia, a Lencsési Általános Iskola igazgatóhelyettese Németh László-díjban; Sándor Gézáné, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium tanítója Németh László-díjban; Hajtmann Ildikó, a Lencsési Általános Iskola pedagógusa pedig Trefort Ágoston-díjban részesült.

Elhangzott, miszerint miniszteri elismerő oklevelet érdemelt ki Babócsai Gábor, a BSZC Kemény Gábor Technikum oktatója; Podaniné Magát Katalin, a Lencsési Általános Iskola pedagógusa; valamint dr. Laczóné Hajdú Ágnes, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Többen vonultak, vonulnak nyugdíjba

Többen vehettek át a rendezvényen nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. Búcsúztak a város óvodapedagógusaitól, így Andirkóné Kovács Katalintól, Dudás Zoltánnétól, Kovács Klárától, Kovácsné Mikoly Annától, Kulcsár Teréziától, Krnács Béla Pálnétól és Melisné Svecz Mária Andreától. Jutalmazták azokat a tanítókat és tanárokat is, akik az elmúlt években fejezték be pályafutásukat. Ajándékot kapott Balázsné Bor Ilona, Bárdos Tibor, Békefi István Józsefné, Bozóné Leszkó Katalin Judit, Csicselyné Nemes Anna, Galambosné Ivacska Hajnalka, Galiszné Korcsok Katalin, Kemény Judit, Komáromi István, Marczis György, Mészáros Ilona, Nagy Zsolt Istvánné, Oláhné Medovarszki Judit, Pallagi Györgyné, Petrovszki Zoltánné, Pieler Józsefné, Poszt Zsófia, Sallayné Benke Edit, Seres Jánosné, Szentesi András Zoltánné és Turi István, valamint Ancsinné Gyeraj Éva, Bagóné Harascsák Ildikó, Caimacan Klára, Caimacan Octavian Mircea, Czepó Mihályné, Domokosné Hugyik Ágnes, dr. Laczóné Hajdú Ágnes, Forczek Győző Istvánné, Gálné Almási Ildikó, Hegedűs Józsefné, Lőrinczy Tünde Erzsébet, Nagrand Edit, Podaniné Magát Katalin, Sándori Zoltánné és Szemancsikné Kovács Edit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában