Sportlótenyésztés/Videóval

2022.06.07. 14:14

Kiscsikók születtek a mezőhegyesi ménesbirtokon

Megszülettek a kiscsikók a mezőhegyesi ménesbirtokon – adta hírül a társaság. Az a cél, hogy a ménesbirtok legyen az egyik legjobb sportlótenyésztési központ Európában.

Beol.hu

Fotók: Lázár János/Facebook

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot működtető Jövő Nemzedék Földje Alapítvány elnöke, Lázár János építési és beruházási miniszter, országgyűlési képviselő is a helyszínen járt és bejegyzést tett közzé, megállapítva: szenvedély és szerelem kell ahhoz, hogy a mezőhegyesi ménesbirtok az egyik legjobb sportlótenyésztési központ legyen Európában.

– Két év múlva a mezőhegyesi ménesbirtok lesz Magyarország legeredményesebb, legsikeresdebb agrárvállalata, öt év múlva pedig Európa legjobb mezőgazdasági vállalata. Azt is szeretnénk, ha a lótenyésztésben is előrelépnénk. Nagy terveink vannak Mezőhegyesen a sportolótenyésztés újraélesztésével, a nóniusz és a gidrán tenyésztés megerősítésével.

Tíz év múlva a ménesbirtok lesz az egyik legjobb sportlótenyésztési központ Európában. Ahhoz, hogy a magyarországi és az európai lótenyésztésben a legjobbak közé kerüljünk, kell sok munka, rengeteg pénz, kiváló szakemberek, szenvedély és szerelem. Szenvedély és szerelem a lovak iránt – mondta az alapítvány elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában