FirstFarms

2022.06.29. 06:42

Kiemelt területnek tekinti a társadalmi szerepvállalást a gádorosi cég

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Kamara számos szervezettel együtt tavaly útjára indította a CSR (Coorporate Social Responsibility) a tudatossági hetet, hogy ösztönözze a vállalatokat arra, hogy kommunikációt és párbeszédet kezdeményezzenek ezekről a tevékenységeikről. A kampány június 27. és július 3. között folytatódik.

Csete Ilona [email protected]

Mezőhegyesen dr. Nagy Nikoletta állatorvos és Szekeres Szilvia kommunikációs munkatárs tartott előadást a precíziós állattartásról és állatjólétről.

Forrás: BMH

A kezdeményezéshez idén is csatlakozott a FirstFarms Hungary Kft., hiszen a dán tulajdonban lévő cégcsoport stratégiailag kiemelt területnek tekinti a társadalmi szerepvállalást – tudtuk meg Sarusi-Kis Tamástól, a gádorosi sertéstenyésztő vállalat ügyvezető igazgatójától.

– A FirstFarms csoport kitartóan dolgozik olyan tevékenységeken, amelyek a szárazföldi ökoszisztémák védelmét, az éghajlatváltozás elleni fellépést és a tisztességes munkát és gazdasági növekedést támogatják. Idén négy, jelenlegi tevékenységünket meghatározó stratégia köré szerveztük a tudatossági hét alatti kommunikációnkat – avatott a részletekbe az ügyvezető.

Pályaválasztási tudatosság formálása és a precíziós élelmiszerelőállítás fontosságának bemutatása során partneri kapcsolat alakult ki a regionális oktatási intézményekkel. Iskolai óraadással, ösztöndíj- és mentorprogrammal motiváljuk a fiatalokat.

Törekszünk az energiahatékonyságra, az energiafelhasználásunk egy részét már most is alternatív energiával fedezzük. Új telepeinken pedig már napelemek és egyelőre Magyarországon még alig ismert technológiának számító, hígtrágyából nyert hő felhasználással fedezzük majd az energiaszükségleteket. 

– Hisszük, hogy a prevenciós és precíziós állattartás egészségesebben tartja az állatokat, a megfelelő hőmérséklet és víz, a kiváló takarmány, a tiszta épületek és a szakképzett állatgondozók munkájának eredményeként redukálhatóak a gyógyszeres kezelések, különös tekintettel az antibiotikum használat. A FirstFarms Hungary Kft. nemzetközi viszonylatban is jól teljesít ezen a téren – emelte ki a szakember.

Mindez azonban kevés lenne a sikerhez, a helyi közösségek, partnercégek és magyarországi malacfelvásárlók együttműködése nélkül. 

– A fenntartható és hosszútávú sikeres működésünk alapelve: helyben, helyivel, helyinek. A tudatossági hét minden napján ezen értékek mentén hívjuk fel a társadalmi szerepvállalás fontosságára a figyelmet – mondta Sarusi-Kis Tamás, aki egyben azt is hozzátette, hogy egyre többször tapasztalják állásinterjúk során, hogy döntésbefolyásoló tényező az álláskeresők, a pályaválasztók körében a vállalati kultúra és az aktív jelenlét a helyi környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában