Galériával

2022.06.29. 19:00

Jelentős fennakadásokat okoz a 44-es főút felújítása Kecskemét határában

Javában tart a 44-es főút kecskeméti bevezető szakaszának felújítása, mely jelentős fennakadásokat okoz a közlekedésben.

Fotó: Bús Csaba

A baon.hu írása szerrint, az M44-es gyorsforgalmi út Szent­király–Lakitelek közötti szakaszának építéséhez kapcsolódóan a 44-es főút 2020-ban mintegy 20 kilométer hosszban felújították a Szolnok–Kiskunfélegyháza összekötő út (Lakitelek, vasúti átjáró) és a Kecskemét–Lakitelek összekötő út (Fekete Gólya Étterem) között.

Idén június 20-tól a 44-es felújítása folytatódik a Kecskemét–Lakitelek összekötő út (Fekete Gólya Étterem) és a 445-ös főút (“Repülős” körforgalom) közötti 2,8 kilométeres szakaszon. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, váltakozó irányban, félpályás lezárással, jelzőőrös forgalomirányítás mellett. Félpályás útlezárással járó munkavégzésre csak a reggeli csúcsforgalom után kerül sor, ami várhatóan négy-hat hetet vesz igénybe.

A felújítással egy időben a közösségi média közlekedési csoportjaiban azonnal leképeződött a helyzet: videók jelentek meg a bevezető szakasztól a nyárlőrinci lehajtóig nyúló autó- és kamionsorról, és arról, hogy emiatt több mint egy-másfél órával megnövekedett az utazási idő, a repülős körforgalom pedig jórészt teljesen beáll.

Arról kérdeztük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy tudnak-e alternatív útvonalakat ajánlani azért, hogy a felújítással érintett szakaszt kikerüljék az utazók, és hogy ez mennyi plusz távolságot, menetidőt jelent, valamint milyen jellegű és minőségű úton tudnak kerülni. A Közút kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor válaszolt írásban. 

– Az építési terület elhelyezkedése miatt nincs igazán jó alternatív útvonal. Tapasztalataink szerint sokan mennek a környékbeli földutakon, vagy egészen nagy kerülőt tesznek, de északi és déli irányba is olyan nagy a lehetséges kerülő, mellyel időt spórolni nem tudnak a közlekedők, ugyanannyi idő alatt a torlódáson is átjutnak. A közlekedők az utinform.hu oldalunkon tájékozódhatnak az aktuális lezárásokról, forgalmi helyzetről és érdemes közösségi autós applikációt használniuk az útvonaluk megtervezéséhez. A munkálatok végéig a közlekedők türelmére és megértésére van szükség, a beruházás az ő érdekükben zajlik – fogalmazott az osztályvezető.

Ebben az esetben nincs más lehetőség a közlekedők részére, mint türelem és a helyzet elfogadása. Emellett pedig érdemes minden esetben jelentősen megnövekedett utazási idővel kalkulálni indulás előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában