Békés megye

2022.06.15. 19:01

Harcsákat telepített a napokban a KHESZ

Néhány nappal ezelőtt mintegy három mázsa összmennyiségben, egy-három kilogrammos átlagos egyedsúlyú harcsákat szerzett be a dénesmajori halastavakból a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Ugyanakkor 10 kilós példányok is akadtak a harcsák között – minderről a KHESZ adott tájékoztatást a Facebook oldalán. A szövetség élt a lehetőséggel, és – mint írták – a harcsák már a Hármas-Körösban úsznak azóta.

Illusztráció: Shutterstock

Egy másik posztban ugyanakkor a szövetség egy tévhitet is eloszlatott, amely az utóbbi időben az interneten kapott „szárnyra” a különböző fórumokon és a szóbeszédben. Mint kiemelték, a harcsa fajlagos tilalmi ideje május 2-től június 15-ig, a jogszabályoknak megfelelően van érvényben a KHESZ összes vízterületén. Semmiféle módosítást, enyhítést nem vezettek be erre vonatkozóan, a jogszabályi rendelet nem is írható ilyen formán felül, tehát a harcsatilalmat nem oldották fel. Minden erre vonatkozó híresztelést éppen ezért cáfoltak. A harcsa fajlagos tilalmi idejének be nem tartása jogsértésnek minősül, amellyel szemben a szövetség halőrei eljárnak.

 

A KHESZ beszámolt arról is, hogy rendezték meg az idei Békés Megyei Egyéni Feeder Bajnokságot a Fűzfászugi-holtág versenypályáján. A megmérettetésem a szeles idő ellenére is igen szép fogások születtek.

– Az első forduló eredményeit követően a második napi sorsolás is ígéretes csatákat vetített előre, mivel az „A” szektorban négyen is „összehúztak” a dobogóra esélyesek közül, ráadásul hárman egymás mellé. Takács Martin a „C” szektorba került jó pozícióba (kiemelt melletti helyre), míg üldözői csak a szektor belső felén foglaltak helyet. Martin magabiztos és szép horgászattal hozta a „kötelezőt” és 2022-ben Ő lett a Békés Megyei Egyéni Feeder Bajnokság győztese hibátlan teljesítménnyel – tudósított a KHESZ a versenyről. A dobó többi fokáért nagy csata zajlott, amit jól mutat, hogy hárman is 3 ponttal zártak. Közülük Pataki Sándor fogta a legtöbb halat súlyra, így övé lett a második helyezés. Kézsmárki Attila harmadik, Hegedűs Zoltán negyedik lett. Szilvási Szilárd öt ponttal pedig az ötödik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában