Hagyományok

2022.06.17. 14:32

Halászlevet főztek, jövő héten kolbászolnak Békéscsabán

Kolbász- helyett halászléillat lengte be a Csabai Kolbászklub székházának udvarát csütörtökön este.

Ny. L.

Lugosi Gyula és felesége főzte a halászlevet /Fotók: Méhes Miklós/

Lugosi Gyula elnökségi tag és felesége, Manyi főzte üstben a finomságot, előtte a körösi és csabai hagyományoknak megfelelően paradicsompasszírozóval dolgozták az alaplébe a pontyok különböző, megfőtt részeit. A halszeleteknek már elég volt tíz-tizenöt perc, hogy aztán a tényérokba kerüljenek. Vacsora előtt Nagy Árpád pálinkafőző-mester nedűjeit kóstolhatta a csaknem hetven megjelent, majd desszertként Márkus Beáta mestercukrász süteményeit fogyasztották.

Korim Valéria, a civil szervezet ügyvezető elnöke elmondta, a program jó bemelegítés volt a június 25-ei, szombati családi napjuk előtt. Ekkor rendezik meg a szokásoknak megfelelően – a hagyományok őrzését és ápolását szem előtt tartva –szárazkolbászversenyüket. A zsűri tagjai: Csehi Miklósné húsipari mérnök, Kiszely András, a Békéscsabai Szlovák Önkormányzat és Sándor László, az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában