TOP Plusz

2022.06.12. 21:00

Fejlesztések: parkolókat is építenek a kastélyhoz Geszten

Három beruházásra nyert támogatást az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében nemrég – számolt be lapunknak a részletekről Brandt Krisztián polgármester. Elmondta: arra, hogy élhetőbbé tegyék Gesztet, 18,5 millió forintot kaptak.

L. B.

A forrásból egyrészt 32 parkolót építenek – nyolcat az óvoda, a konyha és az általános iskola környékén, huszonnégyet pedig a felújítás alatt álló Tisza-kastélynál –, másrészt hat térfigyelő kamerát szerelnek fel a falu forgalmas szakaszain. 

Hogy minél színvonalasabb ellátást kapjanak a gyerekek, az óvodát ruházzák fel újabb eszközökkel 6 millió forint értékben. Játszótéri elemeket vásárolnak, gumiburkolatot alakítanak ki, illetve olyan berendezéseket szereznek be, amelyek árnyékot adnak az udvaron. 

Az orvosi rendelővel szomszédos önkormányzati szolgálati lakás energetikai korszerűsítésére 20,4 millió forintot nyertek. A forrásból szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, rendbe teszik a fűtési rendszert, napelemeket telepítenek, illetve akadálymentesítenek. Hozzátette, hogy az épületben jelenleg nem laknak, pont az elavult állapota miatt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában