TOP Plusz

2022.06.01. 08:03

Fejlesztenék a turizmust a szeghalmi Várhelyen

A helyi és térségi turizmus fejlesztése érdekében támogatási kérelmet nyújtott be az önkormányzat a képviselő-testület legutóbbi döntésének értelmében. Macsári József polgármester elmondta, egy TOP Plusz pályázati felhívásra adott be a város Aktív turisztikai fejlesztések Szeghalom-Várhely területén címmel támogatási kérelmet.

B. O.

Macsári József /Fotó: MW/

A tervezett fejlesztést részletezve a városvezető kifejtette: a pályázat magában foglalja kisebb motorcsónakok vízre bocsátásához egy kajak-kenu és kis csónakstég kihelyezését, sólyapálya kiépítését, a hullámtérben a fák alatt pihenőhelyek létesítését, a töltésen konténer, vizesblokk elhelyezését. 

Mindezek mellett kétoldali zúzalékos rámpa, illetve a kerítésen kívül pedig zúzalékos parkoló kialakítását tervezik; a büfé előtt térburkolatot építenének a tábor területén, az erdős részen pedig tanösvényt alakítanának ki. A projekt fajátékokból kiesebb játszótér kialakítását, egy fa előadótér építését, valamint kajak-kenu és szállító utánfutók beszerzését is tartalmazza. 

– Mivel Szeghalom város közigazgatási területe az Újirázi hídig tart, így még a közigazgatási területünkön egy kajak-kenu beszállópontot is kialakítunk, ami egy mobil stég elhelyezését jelenti – részletezte Macsári József. Aki hozzátette, a pályázat konzorciumként kerül benyújtásra, ennek vezetője Szeghalom Város Önkormányzata, míg a konzorciumi tag a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal lesz. A projekt tervezett összköltsége bruttó 127 millió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában