Bárdi Regina

2022.06.29. 06:35

Európa-bajnoki címet szerzett a berényi mazsorett - galériával

Aranyérmet szerzett Bárdi Regina, a Mezőberényi Mazsorett Együttes tagja a június 22-e és június 26-a között Horvátországban rendezett Mazsorett Európa-bajnokságon. A fiatal berényi lány győzelme óriási sikert jelent mind a helyi együttes, mind a sportág hazai képviselői számára.

Papp Gábor, [email protected]

Bárdi Regina

A kontinensviadalt Zadarban, a Športski Centar Višnjik sportarénában rendezték meg. Az Európa-bajnokságon 12 ország 99 egyesülete 53 kategóriában, 623 versenyszámban 4000 nevezéssel vett részt. A Mezőberényi Mazsorett Együttes öt versenyszámban nevezett, illetve szerzett kvalifikációt az Mwf-Európa-bajnokságra.

Bárdi Regina senior botos szóló kategóriában húsz versenyző közül érdemelte ki az előkelő első helyet, az Európa-bajnoki címet. Versenykoreográfiájával nemcsak a szakmai zsűrit győzte meg, hanem a külföldi trénerek és versenyzők elismerését is. A magyar trénerek és versenyzők roppant büszkék voltak bajnokukra, és pillanatok alatt magyar zászlót is varázsoltak a dobogó legfelső fokán álló versenyzőtársuk kezébe. Mezeiné Szegedi Erzsébet ezért külön köszönetet mondott a Classicon Kulturális Tánc és Sport Egyesületnek. Mint több helyszíni tudósításban is kiemelték, hosszú idő után újra szólt a magyar Himnusz az Európa-bajnokságon, és ez alkalommal egy mezőberényi mazsorett, Bárdi Regina jóvoltából.

– Megható, felfoghatatlan pillanatok voltak ezek, és jó volt érezni, hogy mások is velünk együtt örültek a magyar, a mezőberényi sikernek – hangsúlyozta az együttes vezetője, aki beszámolt arról is, hogy a csapat ezenkívül több értékes helyezést is elkönyvelhetett magának, többen is szépen teljesítettek a négy fantasztikus zadari napon. Mint megtudtuk, lehetőségük nyílt egy kis városnézésre is.

–Sétát tettünk az óvárosban, megnéztük a Nap köszöntése alkotást, meghallgattuk a híres zadari Tengeri orgonát, hajókiránduláson vettünk részt a Kornati szigetvilágban – részletezte Mezeiné Szegedi Erzsébet, aki elmondta, nagyon hálásak a támogatók és a szülők támogatásának, és az otthoniak szurkolásáért.

A Mezőberényi Mazsorett Együttes eredményei:

- Bárdi Regina senior botos szóló: 1. hely – Európa-bajnok

- Fekete Natália senior botos szóló: 14. hely

- Simcsik Orsolya senior botos szóló: 15. hely

- Bárdi Regina – Fekete Barbara senior botos duó: 13. hely

- „Síva” csoport senior botos mini-formáció: 17. hely (A csapat tagjai: Bárdi Regina – Fekete Barbara - Fekete Natália - Simcsik Orsolya – Sántha Dóra – Fehér Viktória)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában