Belső festés

2022.06.26. 06:55

Az oltártér felújítását végzik Pusztaföldváron

Befejeződött az evangélikus templom belső festése, amelyre egymillió forintot fordítottak. A Nyugat-Békési Evangélikus Egyházmegye felújítási alapjából 500 ezer forintot kaptak Pusztaföldváron.

Cs. I.

Madarász Géza megmutatta a megszépült oltárteret.

Fotó: Csete Ilona

A fennmaradó összegre adománygyűjtést hirdettek – tudtuk meg Madarász Géza lelkésztől. A községbe érkezőket elsőként az evangélikus templom épülete fogadja rendezett környezettel. A belső tér karbantartását tavaly az oltártér feletti festéssel kezdték el. 

– Folytatni kívántuk a munkát idén. A meghirdetett gyűjtés során több mint kétszázezer forinttal járultak hozzá az önzetlen adakozók a beázási nyomok felszámolásához. A hiányzó összeget kipótoltuk. Templomunkban az északi oldalhajó rendbetétele befejeződött. Sajnos a déli oldali falazat olyan mértékben vizes, hogy ott egyelőre nem lehetett elkezdeni a javítási munkákat – mutatta a helyszínen a lelkész. 

A festésen kívül megújultak a számtartó táblák és az oltár előtti térdeplő. Megérkezett az oltártérbe vezető új futószőnyeg is egy orosházi támogatójuktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában