Gábriel

2022.06.28. 16:52

Autót vehetnek a támogatásból az apácai polgárőrök

A Csanádapácai Gábriel Polgárőr Egyesület 6,4 millió forintos támogatásban részesül, az összegből autót vásárolhatnak.

Cs. I.

Erdős Norbert és Kvasz Pál

Forrás: Erdős Norbert/Facebook

Június 27.  a polgárőrök napja. Ebből az alkalomból osztott meg jó hírt Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője: 6,4 millió forint támogatás érkezik a Csanádapácai Gábriel Polgárőr Egyesülethez.

– Legyen szó határvédelemről, katasztrófavédelmi, vagy közbiztonsági helyzetről, bűnmegelőzési tevékenységről, közlekedésbiztonságról, vagy a környezetvédelem érdekében végzett társadalmi munkáról, a polgárőrök mindig és mindenkor készen állnak, hogy támogassák a rendvédelmi szervek munkáját, segítséget nyújtsanak az állampolgároknak. 

– Békés megye egyik legrégebbi polgárőr egyesületének, az 1992-ben alakult Csanádapácai Gábriel Polgárőr Egyesületnek a vezetőjével, Kvasz Pállal beszélgettem, s elmondta, a jelenlegi taglétszámuk 20 fő. A helyiek mindig számíthatnak rájuk. Szerepük a helyi közbiztonság megőrzésében az elmúlt évek során a koronavírus járvány, illetve részben a megnövekedett migrációs nyomás következtében érezhetően egyre fontosabbá vált. Nem túlzás azt mondani, hogy ezekben az időkben erejük felett teljesítettek, amiért köszönet és elismerés illeti őket – fogalmazott közösségi oldalán a politikus. 

– Közös munkánk és erőfeszítéseink eredményeként a Magyar Falu Program Falusi Civil Alapjának keretében sikerrel pályázott az egyesület. A civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása című alprogramban ítéltek meg a részükre 6,4 millió forintot, az összegből gépjárművet vásárolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában