Környezettudatosság

2022.06.17. 15:13

A városközpont újabb ingatlanát korszerűsítik Mezőkovácsházán

A város központjában, a Hősök tere parkban tartottak sajtótájékoztatót egy sikeres TOP-os projekt, elnyert pályázat kapcsán, ahol az érintett, felújításra váró épület is jól látható.

Cs. I.

Erdős Norbert és Csepreghy Elemér a Hősök parkban tartott sajtótájékoztatót /A szerző felvételei/

Csepreghy Elemér polgármester emlékeztetett, az önkormányzat megragad minden pályázati lehetőséget, hogy intézményeit hatékonyan működtethesse, szemléletükre pedig a környezettudatosság a jellemző. Eddig tíz önkormányzati ingatlan felújítása zajlott le ebben a szellemiségben. Most egy újabb épületnek, a korszerűtlen önkormányzati közszolgáltató ingatlanának felújítására nyert a város jelentős TOP-os támogatást.

Erdős Norbert és Csepreghy Elemér

A sajtótájékoztatón Erdős Norbert országgyűlési képviselő elmondta, a 86,9 millió forintos forrásból a helyiek által leginkább a volt Áfész irodaként ismert ingatlan teljes körű felújítását oldhatják meg. Megtörténik majd az épület homlokzatának és födémszerkezetének hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, egy 9,20 kW-os napelemes rendszer telepítése, központi fűtésrendszer, valamint hőleadó radiátorok telepítése. Továbbá akadálymentes közlekedést és mozgáskorlátozott mosdót is kialakítanak. Az energiatakarékosság mellett fontos szempont, hogy az épületben működő szervezetek munkatársai (falugazdász szolgálat, a tanoda, az Egészségfejlesztési Iroda, a víziközmű iroda, valamint az önkormányzat dolgozói) jobb, komfortosabb körülmények között végezhessék munkájukat a felújítást követően.

Csepreghy Elemér egy másik jó hírről is szólt: itt valósulhat meg az az 500 milliós, városközpont fejlesztését érintő TOP PLUSZ program is, amivel összekapcsolódik a jelenlegi projekt és városképileg nyújt majd egységes látványt a fejlesztéseket követően. Az országgyűlési képviselő és a városvezető egyaránt kifejezte reményét, hogy az ilyen beruházásokkal a közintézmények fenntartását, működtetését költséghatékonyabbá lehet tenni. Hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményez, ha minél több önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant hasonló módon felújítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában