Számvetés

2022.06.14. 11:06

A választást értékelte a megyei KDNP

Az országgyűlési választást követően számvetésre hívta össze a napokban a Kereszténydemokrata Néppárt Békés Megyei Választmányát Békéscsabára Szebellédi Zoltán megyei elnök.

beol.hu

Szebellédi Zoltán, dr. Latorcai János és dr. Kovács József /Fotó: Lehoczky Péter/

A rendezvény vendége volt dr. Latorcai János, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint dr. Kovács József és Herczeg Tamás országgyűlési képviselők – olvasható a KDNP megyei szervezetének közösségi oldalán.

Dr. Latorcai János tíz pontban foglalta össze a legfőbb okokat, szempontokat, amelyek hozzásegítették a  Fidesz-KDNP pártszövetséget a vártnál is fényesebb választási győzelemhez. Mint mondta, ezek közül kiemelhető a 12 év következetes, kemény és eredményes kormányzati munka, amelyből Orbán Viktor miniszterelnök valódi államférfiként vette ki a részét. Amellett, hogy fontos alapja volt a győzelemnek a Fidesz-KDNP megbonthatatlan szövetsége, az elhibázott ellenzéki stratégia is jelentősen befolyásolta a választási eredményt, különösen az idő közben fokozódó orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó nemzetellenes megszólalásaik.

Dr. Kovács József mindamellett, hogy megköszönte a KDNP Békés megyei szervezeteinek a munkáját, nagy fegyvertényként összegezte azt, hogy a megyében Dankó Béla mellett Herczeg Tamásnak és Erdős Norbertnek is sikerült elnyernie az országgyűlési mandátumot.

Szebellédi Zoltán a közösen elért nagyszerű megyei választási eredményért elvégzett munka köszöneteként emléklapokat adott át dr. Latorcai Jánossal a szervezetek elnökeinek és az általuk javasolt KDNP tagoknak, amelyen Kalkuttai Szent Teréz nem csak a politikai szolgálatra igaz gondolata is szerepel: „Mi magunk úgy érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp az óceánban. De az óceán kevesebb lenne e csepp nélkül.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában