Galériával

2022.06.09. 15:19

A szakképzés munkatársait ismerték el Gyulán

Ünnepségen köszöntötték a Gyulai Szakképzési Centrum dolgozóit csütörtökön délelőtt, az intézmény Wenckheim konferenciatermében. Az intézmény 2018-ban azzal a céllal hozta létre az emlékplakett és az elismerő oklevél elnevezésű díjakat, hogy méltóképpen ismerje el az oktatók és a technikai munkatársak eredményes, lelkiismeretes, hosszú időn át kifejtett tevékenységét.

Papp Gábor

/Fotó: Für Henrik/

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, munkájukban nem is a tudásanyag átadása az igazán nehéz feladat, hiszen aki szeret tanítani, szereti a hivatását, annak mindez nem okoz problémát.

Ám nevelni, és nem csak kiművelt emberfőket, hanem nemes lelkű, a világra érzékeny diákokat kiadni szárnyaink alól, ez az igazán nehéz feladat – fogalmazott a szakember. 

A kihívásokkal nap, mint nap szembe kell nézni, meg kell küzdeni, de a diákjainkat továbbra is tanítani, szeretni kell, a csiszolatlan gyémántból drágakövet alakítani. Ez a legfőbb feladatunk, ezt tesszük, ezt kell tennünk személyes példamutatással, következetességgel, megfelelő szigorral, odafigyeléssel, meghallgatással, hiszen a pedagógus a személyével is mintát ad. 

„Kezedbe teszem a Könyvet, hogy vezessen a sűrű ködben. Kezedbe teszem az átlátszó kristályt, hogy lásd a szépet, keresd a tisztát.” – idézte Róth Márta gondolatát beszédében a főigazgató, majd köszönetet mondott az oktatók, technikai dolgozók egész évben végzett kimagasló munkájáért. 

Kívánom, hogy tegyék a diákok kezébe a Könyvet és tegyék a kezükbe az átlátszó kristályt – tette hozzá. 

Ezt követően az elismerések; az emlékplakettek és az elismerő oklevelek átadása következett. A kitüntetéseket Kovács Zsuzsanna és Simon István Tamás, a GySzC kancellárja nyújtotta át. 

Az emlékplakett a Gyulai Szakképzési Centrum legrangosabb kitüntetése. Adományozásának célja a kimagasló pedagógiai, oktatói vagy szakmai munka, illetve életút elismerése. Az emlékplakettel párhuzamosan a kitüntetett neve a Gyulai Szakképzési Centrum emlékfalára is felkerül. Évente szakképző intézményenként egy személy kaphatja meg a kitüntetést

Elismerő oklevélben részesül a Gyulai Szakképzési Centrum azon alkalmazottja, aki a tanév folyamán kimagasló pedagógiai, oktatói vagy szakmai teljesítmény nyújtott, illetve eredményt ért el. Az elismerő oklevéllel ugyancsak a Gyulai Szakképzési Centrum emlékfalán való névmegjelölés is párosul. 

A díjazottak: emlékplakettet vehetett át Balczóné Leszkó Klára (GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), Bujdosóné Nagy Katalin (GySzC Ady Endre – Bay Zoltán Technikum és Szakképző Iskola), Jimoh Márta (GySzC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), Komócsin Julianna (GySzC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola), Mészáros Melinda (GySzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium).

Elismerő oklevél ismerték el Aranyi Roxána (GySzC Ady Endre – Bay Zoltán Technikum és Szakképző Iskola), Ferencziné Fodor Marianna (GySzC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), Hóbely János Zoltánné (GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium), Kruzslicz Sándor Zsolt (GySzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) és Máténé Székely Erika (GySzC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola) munkáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában