JóPálya

2022.06.28. 11:14

A pályaválasztást segíti az iparkamara orosházi tábora

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a békéscsabai táborok sikerét látva Orosházán is tart JóPálya tábort június 27-től. Az általános iskola felső tagozatába járó diákok egyebek mellett a rendőrség, tűzoltóság, pékek, varrónők munkájával ismerkedhetnek meg a héten és üzemeket is látogatnak.

Cs. I.

Forrás: JóPályakamara/Facebook

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósul meg a JóPálya - és a Tiéd? címmel pályaorientációs tábor a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum együttműködésével.

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, évek óta megfigyelhető, hogy a gyerekek nem tudják pontosan, milyen szakirányban szeretnének továbbtanulni és vagy a szülők vágyai, vagy éppen a barátok befolyásolják a pályaválasztást. Ezen segíthet a pályaorientációs tábor, amikor öt nap alatt több szakma képviselőivel találkozhatnak és több üzembe látogathatnak el a diákok.

– Orosházán első nap a ruhagyár mindennapjaiba tekintettek be a fiatalok – mondta Mészárosné Szabó Anna.  – Kedden a készenléti rendőrség és a tűzoltóság mutatkozott be, illetve kipróbálhatják, mire képes a robotika. Bemutatják a felső tagozatosoknak az ügyviteli, a kőműves és a festő-mázoló és a szakács szakma, illetve a kereskedelem csínját-bínját. Utolsó nap pedig a Linamar gyárába látogatnak el a gyerekek.

A kamara ezen a nyáron négy tábort szervez, egyet Orosházán, hármat Békéscsabán és ezt a folyamatot tartani szeretné a következő években is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában