Időközi választás

2022.06.26. 20:13

A Fidesz-KDNP jelöltje győzött Békésen

Füredi János (FIDESZ-KDNP) nyerte a békési 1. számú választókerületben megtartott, vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást.

P. G.

Kálmán Tibor polgármester gratulált a győztesnek /Fotó: Facebook/

A voksoláson 330-an vettek részt, 327 szavazat volt érvényes. Füredi János 181 szavazatot kapott (55,35%). A második helyen Földesi Mihály (Mi Hazánk) végzett 101 szavazattal (31,19%), míg a harmadik Szalkai Imre (Kárpátia Kör) lett 44 szavazattal (13,46%).

Az időközi választásra azért volt szükség, mert korábban Vámos Zoltán (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról.  

Füredi János hírportálunknak elmondta, nagyon köszöni mindenkinek, aki részt vett a vasárnapi szavazáson.

– Természetesen nagyon hálás vagyok azoknak, akik rám adták a voksukat, és megtiszteltek a bizalmukkal. Mindent megteszek majd azért, hogy munkámmal megháláljam mindezt – hangsúlyozta Füredi János. Mint elmondta, végig bízott abban, hogy sikerül nyernie, de egész nap volt benne egy egészséges drukk és izgalom.

– Nagyon sok munka vár ránk. Mindenben számítok a településrészen élők javaslataira, véleményére, összefogására, ez lesz az irányadó számomra. A város vezetésével közösen mindent megteszünk majd azért, hogy a körzet előrelépjen – tette hozzá.

– A polgárok bölcsen döntöttek, egy kiváló jelöltet támogattak, aki nagyszerűen fogja képviselni a békési képviselő-testületben a körzetet – értékelt közösségi oldalán Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában