Szenvedélyünk az egészség

2022.05.16. 17:18

Védőnői vetélkedőt tartottak Békéscsabán

Huszonkét középiskolás csapat részvételével szervezte meg a békéscsabai védőnői szolgálat hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban és környékén a több évtizedes hagyományokra visszatekintő, Szenvedélyünk az egészség című vetélkedőt.

N. Sz.

Fotók: Bencsik Ádám

Fotók: Bencsik Ádám

Szenti Zoltánné, a békéscsabai védőnői szolgálat vezetője elmondta, 1994 óta rendezik meg a megmérettetést, az eredeti cél most is érvényes: juttassák minél több, egészséggel kapcsolatos információhoz a fiatalokat. Hozzátette, az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem tudták megtartani a versenyt, a feladatait most éppen az elhúzódó pandémia kapcsán aktualizálták.  Az öt állomáson igyekeztek felhívni a diákok figyelmét a többi között a járványokra, a védőoltások fontosságára, illetve arra, miként őrizhetik meg a testi mellett a lelki egészségüket is. További két helyszín is várt a tanulókra: az egyik helyen a mentők segítségével gyakorolhatták az újraélesztést, a másik helyszínen pedig szakembertől kaphattak bőrápolási, fényvédelmi tanácsokat.

Kotroczóné Antal Teréz megyei vezető védőnő, a kormányhivatal népegészségügyi főosztályának munkatársa lényegesnek nevezte, hogy a játékos vetélkedőn – amely az elmúlt években teljesen beépült a város életébe – szó esik az egészségről, arról, hogy arra miként hatnak a mindennapi szokások. Kiemelte: egy korábbi felmérés szerint a fiatalok szinte természetesnek veszik azt, hogy egészségesek. A járvány hívta fel a figyelmet arra, mennyire fontos az egészség megőrzése, és hogy mennyire sokat kell ebbe is fektetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában