Javaslat

2022.05.11. 14:59

Új utcanevekről is egyeztetnek Békésen

Mucsi András képviselő felvetésére több békési közterület elnevezése is hamarosan a képviselő-testület napirendjére kerül, az előkészítő anyagot április 26-án már első olvasatban tárgyalta a testület ügyrendi bizottsága, és a javaslatokat támogatta.

P. G.

A helyzetet bonyolítja, hogy június 26-án időközi választás lesz Békésen az 1. számú választókerületben, és a törvényi rendelkezések miatt addig nem lehet közterületet átnevezni a településen. Mucsi András, aki a testületben Ibrányt és Ó-Hatház városrészt képviseli, javasolta, hogy a választókerülete északi részén fekvő egyik kis utcát nevezzék át Ibrány köznek. A terület jelenleg a Bartók Béla utca része, de mivel ingatlant nem érint az átnevezés, viszonylag könnyen megoldható. 

Ugyancsak javasolta, hogy a Földvár Bölcsőde és az épülő református óvoda előtti közterület kapja meg a Szegedi Kis István sétány nevet, így az új óvodának már az lehetne a hivatalos postacíme. Ebben az évben emlékeznek a reformátusok Szegedi Kis Istvánra, a tudós reformátorra, aki 1552-ben iskolát szervezett Békésen. Az ügyrendi bizottság támogatta, hogy az egykori Kim Ir Szen utca, amelynek nevét törölte 12 éve a testület, megkapja a Maloméri zug nevet. Mucsi András elmondta azt is, hogy a várostól délre, a benzinkúttal átellenben kialakulóban van öt utca a kerti dűlőkből, ahol már több lakóingatlan is van, ezeknek is elnevezést adna a város. Az egyeztetéseket a terület képviselője, Deákné Domonkos Julianna folytatja le a lakókkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában