Jótékonysági Kastélyfutás

2022.05.14. 13:56

Több százan húztak futócipőt Szabadkígyóson a cukorbeteg gyermekekért

Alig nyolc óra után már gyülekezni kezdtek a futni vágyók a Szabadkígyósi Wenckheim-kastélyparkban, hogy részt vegyenek az I. Jótékonysági Kastélyfutást a Cukorbeteg Gyermekekért eseményen. A Diaboló Alapítvány, a Maradj Lendületben! Sportegyesület és a Békéscsabai BSI Futónagykövetek által, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. együttműködésével megszervezett esemény nevezői a Diaboló Alapítvány cukorbeteg gyermekekért folytatott munkáját támogatták.

Fotó: Busi Ottó

A futókat a rendezvény fővédnöke, dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó köszöntötte, aki úgy fogalmazott: a sport az egyik legjobb gyógyszer, ami nemcsak a testünket tartja karban, de felszabadítja a lelkünket is.

Fotó: Busi Ottó

Kosznáné dr. Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány elnöke az esemény szlogenjével kezdte beszédét: „ahol jó cselekedetek történnek, ott mindig süt a nap”, majd megköszönte a résztvevőknek, hogy támogatták az alapítvány tevékenységét. – Aki ismer bennünket, az tudja, hogy már több mint tíz esztendeje írunk egy hétpettyes történelemkönyvet, amelyben az alapítványunk története olvasható. Ebbe a könyvbe most nagybetűkkel írjuk bele ezt a mai eseményt, ezzel ti is részeseivé váltok a mi történelemkönyvünknek, a hétpettyes életünknek – fogalmazott az alapítvány elnöke.

 

Mint elhangzott, Herczeg Tamás a kezdetek óta támogatja a cukorbeteg gyermekek megsegítését célzó szervezet munkáját. A térség országgyűlési képviselője elmondta, örömmel vett részt ezen a mozgást népszerűsítő jótékonysági eseményen, egyben kiemelte, mintegy 350-en indultak el a versenyen, és futottak a cukorbeteg gyermekekért. Egyúttal a mozgás jótékony hatására, fontosságára is felhívta a megjelentek figyelmét.

Fotó: Busi Ottó

Dr. H. Nagy Katalin PhD., gyermekdiabetológus főorvos ugyancsak a sport fontos egészségmegőrző szerepéről beszélt. – Azt tapasztalom, hogy a testnevelés órák egyik legrettegettebb része a futás. Pedig a kocogás a legjobb állóképességet biztosító, fejlesztő sportág, amely az egészséges és a cukorbeteg gyermekeink számára egyaránt rendkívül hasznos – hangsúlyozta a főorvos.

Fotó: Busi Ottó

A beszédeket követően, Tóth László, a Maradj Lendületben! Sportegyesület elnöke, Békéscsaba BSI Futónagykövete indította el a rajtra kész futókat, akiket egyedi befutóérem, frissítő csomag és reformétel várt a célban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában