Békés megye

2022.05.12. 12:43

Több mint ötezer kiló szemét gyűlt össze

Két szemétgyűjtési akciónapot is tartott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén tavasszal.

P. G.

A Föld Napja alkalmából és a TeSzedd kampányhoz kapcsolódva országszerte összesen 367 helyszínen több ezer közutas munkavállaló 350 tonna szemetet gyűjtött össze a társaság kezelésében lévő utak és pihenőhelyek környezetében április 22-én és május 4-én. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályán kérdésünkre kifejtették, a két akciónap alkalmával Békés megyében az öt mérnökség és a megyei központ 5,5 tonna, vagyis 5500 kiló hulladékot gyűjtött össze.

Megerősítették, általános tapasztalat, hogy az országos közutak menti pihenőhelyekben található, az utazás során képződő kis mennyiségű hulladék gyűjtésére szolgáló konténerek és kukák mellé gyakran helyeznek ki bútort, hűtőket, háztartási hulladékot. Nagyon sok, főleg erdős területen találnak a szakemberek illegálisan kidobott sittet, elektronikai, de akár veszélyes hulladékokat is.

A járványhelyzet okozta szünet után azért tartott idén már két akciónapot is a társaság, hogy felhívja a figyelmet a teremtett környezet védelmére, szemléletformálásra ösztönözzön a tiszta Magyarországért. Országosan egy időben erre a feladatra koncentrálva a közútkezelő megmutatja, milyenek lehetnének az út menti területek, ha azokat nem szemetelnék össze illegálisan. Csak a közlekedőkön múlik, hogy ezúttal meddig maradnak tiszták ezek a területek. Békés megyében több településen is csatlakoztak civilek a TeSzedd kampányhoz, például Békéscsabán és Tarhoson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában