Támogatások

2022.05.30. 10:07

Százmilliós plusz forráshoz jutott három Békés megyei település

További 104 millió forintos támogatást kapott két Békés megyei önkormányzat és egy egyházközség az irányító hatóság döntése alapján. A segítség nagy részét óvoda és bölcsőde fejlesztésére, korszerűsítésére, sportcsarnok és sporttelep felújítására, akadálymentesítésre, illetve szemléletformáló programokra szeretnék fordítani.

Cs. I.

Erdős Norbert a fejlesztésekért dolgozik /Fotó: Imre György/

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselőjének a közreműködésével érkezett támogatással bővül a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Orosházán, megújul a sportpálya Battonyán, valamint új mini bölcsőde épül Kaszaperen.

– Az elnyert 88 millió forintos forrásból, az új óvoda építésével, megtörténik a teljes épület homlokzati hőszigetelése, korszerű energiatakarékos központi fűtési- és klímarendszerének kialakítása, a gyenge és erősáramú elektromos rendszer megújítása Orosházán. Elhelyeznek napelemeket, kiépítenek új villámvédelmi rendszert. Megvalósul az épület teljes akadálymentesítése. Felújítják a meglévő idomacél betétes kerítést és a kaput – sorolta a részleteket a politikus.

Battonyán a 14,5 millió forint plusz támogatásból megvalósul az önkormányzat tulajdonában lévő, jelenleg alulhasznosított sporttelep salakpályáinak a rekultivációja, a futballpálya újrafüvesítése, a kézilabda- és kosárlabdapálya felújítása. Cél a sportcsarnok küzdőfelületének felújítása.

Több mint másfél millió forintos támogatásból új, minden igényt kielégítő, teljes egészében akadálymentesített, korszerű, megújuló energiaforrásokat is hasznosító, energiahatékonysági szempontoknak megfelelő, 2x8 fős mini bölcsőde épül Kaszaparen. Ennek a projektnek a megvalósítása 2020. július 1-jén kezdődött, várhatóan 2023. március végére megvalósul.

A három kedvezményezett költségnövekményre összesen mintegy 104 millió forintos támogatás érkezett, így a három projekt összesen 1 milliárd 136 millió 593 ezer 923 forintból megvalósulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában