Galériával

2022.05.01. 19:49

Programkavalkáddal majálisoztak Békés megyében

Számos megyei településen rendeztek programokat a hétvégén a majálisok, illetve május elseje apropóján. Bár a munka ünnepe vasárnapra esett, több helyen már szombaton szerveztek rendezvényeket, az események mindenütt a családokat, valamennyi korosztályt megszólították.

Papp Gábor

Fotó: Imre György

Mezőberényben már szombaton este programokkal várták az érdeklődőket. Az eseménysorozat a Kossuth téren kezdődött, ahol a Mezőberényi Mazsorett Együttes tartott látványos bemutatót, amivel kiválóan megalapozták az est hangulatát. Ezt követően ismét fáklyás felvonulást tartottak több száz érdeklődő résztvételével. A látványos menetben valamennyi korosztály képviseltette magát, a "célban", a piactéren pedig a Fogjunk Össze Közhasznú Egyesület jóvoltából pirotechnikai elemekben bővelkedő vizes fényshow-t nézhettek meg a jelenlévők, majd Roósz Ádám retro diszkója zárta a szombati rendezvényrészt.

Vasárnap délben a városi ligetben folytatódtak a programok, fellépett a Silent zenekar, műsort adtak a művelődési központ csoportjai, majd a Seres Brothers latin koncertjével fejeződött be a rendezvény.

Hunyán nagyszabású családi napot rendeztek szombaton. Hegedűs Roland polgármestertől megtudtuk, a pandémia miatt a település népszerű rendezvénye, a falusi disznótor kényszerűségből kétszer is elmaradt, ennek kompenzálására is hívták életre a hétvégi programot. A nap házigazdája R. Kárpáti Péter színművész volt, aki csapatával érkezett Hunyára, a műsorban magyar nóta, operett és retró slágerek is felcsendültek. A napot retró diszkó zárta.

Köröstarcsán szombaton este tartottak fáklyás felvonulást a Puskin utcától a művelődési házig, amelyen szintén több százan vettek részt. A településen az időjárási körülmények kissé beleszóltak a napba, mert eredetileg a kikötőig tartott volna a menet, ahol koncert is tartottak volna. A Körös magas vízállása azonban ez utóbbit lehetetlenné tette.

Gyulán vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődtek a programok a várkertben, amelyeken nagyon sok érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok vettek részt. Ugyanezen a napon nyitott meg a Rondella is, ami tovább emelte a látogatók számát. A délelőtt folyamán fellépett a Fülemüle Zenekar, és szintén koncertet adott a Royal Dixieland Band. A délután a PowerBeat ütőegyüttes koncertjével folytatódott a majális. Volt mesesarok, bábszínházi előadás. Téglás Feri és barátai népzenei koncertet adtak, míg a programokat a Vársz valahol turnéja állomásaként a Dirty Slippers koncertje zárta. A műsorokat számos kiegészítő program tette teljessé. Bábika játszóház, kézműves foglalkozások, babaház és babakuckó egyaránt várta a legkisebbeket, illetve a családokat az esemény alatt.

Jól sikerült a békési majális

Békésen a Rendezvény tér adott otthon a hamisítatlan városi majálisnak, amire szép számú érdeklődő látogatott ki. Ugrálóvár, kirakodóvásár, arcfestés, zenés-táncos kavalkád egyaránt szolgálta a kikapcsolódást, és a gasztropalettáról a sült kolbász sem hiányozhatott. A Belencéres Néptáncegyüttes, a Kner TSE társastáncosai, Kiss Viktória Zumba csapata, Nagy Attila gitáros, az Energy Dance Cool táncosai, illetve Tücsök Peti és Hangya Levi egyaránt műsort adtak adtak. A Békési Majális Vastag Csaba koncertjével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában