Google Térkép

2022.05.28. 15:46

Pillanatok alatt megtervezhetjük majd buszozásunk Csabán is

Mobilon már külön applikáció letöltése nélkül, a Google Térképpel is lehet közösségi közlekedési utazást tervezni azokban a vidéki városokban, amelyekben a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást.

Archív fotó

Mint ahogyan azt a vg.hu megírta, fokozatosan megjelennek a Volánbusz vidéki városi (helyi) menetrendjei a Google Térképen, egyelőre a tervezett menetrendi adatokkal, már szombattól – írta Facebook bejegyzésében Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára. Ennek eredményeképpen könnyebben tervezhetővé válik a közösségi közlekedés azon településeken, ahol a Volánbusz látja el a helyi szolgáltatást.

Az ország közel 70 városában, többek között Békéscsabán is pillanatok alatt megtervezhetjük majd buszozásunk. A helyközi járatokkal kiegészítve így a városokban elérhetővé vált az egyszerű utazástervezés mobilon, külön applikáció letöltése nélkül. A helyi járatokat a MÁV-Start és a Volánbusz helyközi járataival kombináltan is lehet így tervezni. A fejlesztés következő lépcsőjében pedig már valós idejű menetrendi adatok biztosítanak majd pontos tájékoztatást – írja az államtitkár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában